Waarom kiezen voor open-ended play?

Waarom kiezen voor open-ended play?

 Is open-ended play slechts een tijdelijke trend of een blijvende verandering in de manier waarop kinderen spelen? Voor ons is het vooral een heerlijke manier van spelen, vrij van regels en met oneindige mogelijkheden. Zijn jullie net zo enthousiast als wij?

Wat is Open-Ended Play?

De filosofie van open-ended play nodigt kinderen uit om in hun puurste vorm te spelen, zonder goed of fout. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en verkennen graag de wereld om hen heen. In open-ended play zijn er geen vastgestelde regels of beperkingen, wat het doorzettingsvermogen en de creativiteit van kinderen stimuleert. Ze hebben enkel hun eigen fantasie nodig om zich urenlang te vermaken.

Vaak wordt open-ended speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, waardoor het duurzaam is en lang meegaat, bestand tegen het ruwe spel van kinderen. 

Ontwikkeling

Naast het plezier dat open-ended speelgoed biedt, is het ook erg leerzaam. Kinderen leren zelf keuzes maken en experimenteren. Doordat het speelgoed geen vastgesteld doel heeft, wordt de creativiteit getriggerd, en kan elk speelmoment een unieke invulling krijgen.

Kinderen aan de leiding

Geef kinderen de controle en laat hen zelf het spel bepalen. Vaak wordt speelgoed door ouders uitgelegd voordat kinderen ermee spelen. Bij open-ended speelgoed is het de bedoeling dat kinderen zelf een spel bedenken en ermee aan de slag gaan.

 

Onze favorieten

Dat wij enthousiast zijn over open-ended play blijkt wel. Hier zijn onze favoriete open-ended speelgoedsets:

 

Open-ended play - fantasy speelset

Laat je kind een eigen wereld verzinnen met deze houten speelgoedstukken. De mogelijkheden zijn eindeloos, en hun creativiteit kan volop tot uiting komen. Hiermee bouwen onze kleintjes de prachtigste bouwwerken.

Bezisa Fantasy speelset

Bezisa open ended speelset 

Moes play blocks

Ontdek de unieke wereld van Play Blocks. Creëer je eigen behendigheidsparcours, stapel, bouw en meer met deze veelzijdige blokken. Elke Play Block is ontworpen voor individueel gebruik en naadloze combinatie met andere blokken. Deze set is specifiek samengesteld om de motorische vaardigheden van kinderen te ontwikkelen en te stimuleren, terwijl ze ook een multifunctioneel en stijlvol element toevoegen aan elk interieur.

Speelblokken van Moes

 Moes speelblokken

My wooden world forest - Houten speelgoed

Dol op het bos? Breng het bos tot leven met je fantasie! Deze leuke speelset van Londji bevat bosdieren, accessoires, een kabouter en natuurlijk de boswachter. Een beukenhouten spel voor de jongste leden van het gezin. My Wooden World Forest stimuleert de verbeeldingskracht en is een leuk symbolisch spel.

Londji Wooden Wold Forest

 Londji Wooden Forest houten speelpoppetjes

Wat vinden jullie?
Gebruiken jullie al open-ended speelgoed? Zo ja, wat is jullie favoriet? Laat ons weten welk product niet mag ontbreken in onze webshop.