De kinder- en babykamer trends van 2024

De kinder- en babykamer trends van 2024

Ben je van plan de kinderkamer te verbouwen of verwacht je binnenkort een kleintje? Dit zijn de trends van 2024.  Laat je inspireren door de leuke thema's, kleurenpaletten en accessoires. Wij hebben de beste tips voor je verzameld, zodat je de kinderkamer kunt omtoveren tot een fantastische ruimte waar jouw kind kan spelen, slapen en groeien. 

1. Mix & Match: Speel met Stijlen voor een Unieke Look
Kinderkamers hoeven niet langer vast te zitten aan één meubelset. In 2024 is Mix & Match dé trend. Combineer verschillende stijlen voor een speels effect en ga op jacht bij kringloopwinkels voor unieke vondsten. Hergebruik oude meubels met een frisse lik verf en nieuwe details, zoals nieuwe deurgrepen. Hiermee geef je het oude meubelstuk een unieke uitstraling.

Tip: Zwart is hot in 2024! Verf dat vergeten kastje zwart en voeg gouden deurgrepen toe voor een eigentijdse touch.

2. Aardetinten: Ga voor een rustgevende basis
Aardetinten zoals zacht bruine en neutrale kleuren creëren over het algemeen een rustgevende en kalmerende sfeer. Dit kan bijdragen aan een positieve en ontspannen omgeving voor kinderen. Aardetinten zijn daarmee een goede basis voor de kinderkamer die jaren lang meegaat.

kinderkamer trends 2024 aardetinten

1. Moes playblocks

2. Ay-Kasa opbergkrat Khaki

3. OYOY Living Design opbergdozen

4. Tapis Petit vloerkleed Tipi

5. Familie 'The Bears' poster Ted&Tone

6. #new moods poster Ted&Tone

3. Jungle Thema: Een blijvertje onder de dierenliefhebbers
Het Jungle thema blijft ook in 2024 favoriet. Wie houdt er nu niet van de vrolijke dieren uit de jungle? Dit thema is niet alleen perfect voor baby's, maar blijft ook aansprekend voor peuters en kleuters. Creëer een levendige en avontuurlijke sfeer die meegroeit met je kind.

kinderkamer trends 2024 jungle

1. Lion Wall decor Atelier Ovive

2. Little and pure schoolplaat dinosaurussen

3. Tapis Petit vloerkleed Leopard

4. Studio Ditte junior dekbedovertrek Panthera

5. Sierkussen leeuwenkop

4. Natuurlijke Elementen: Duurzaam en tijdloos
Het gebruik van natuurlijke elementen in de kinderkamer is hot! Zo zijn natuurlijke elementen tijdloos, stralen deze rust uit en ben je duurzaam bezig. Kies voor houten meubels, rieten manden en jute kleden om een rustgevende en tijdloze omgeving te creëren.

kinderkamer trends 2024 natuurlijk materiaal

1. Jute vloerkleed Tapis Petit

2. Treasure game Min Min Copenhagen

3. Koko Cardboards - duurzame schommel

4. Rotan hangers Kleine Tijntje

5. Opvallend Behang: Ga voor een statement behang.
Behang is helemaal hip! Kies voor opvallende prints die passen bij het thema van de kamer. Of je nu gaat voor schattige dierenprints, bloemetjesbehang of stoere dinosaurusmotieven, gebruik behang om een statement te maken en de kamer een persoonlijke touch te geven. Door rustige elementen en kleuren te gebruiken kan je he-le-maal los met het behang. 

kinderkamer trends 2024 behang

1. Little Amour Floral Spring

2. Little Amour Dreamy Toys

3. Little Amour Poppy bloemen

4. Little Amour Dino Planet

Met deze kinder- en babykamer trends voor 2024 kun je met creativiteit en stijl de perfecte ruimte creëren voor de kleintjes in huis. Mix stijlen, gebruik aardetinten, ga voor een jungle avontuur of natuurlijke elementen voor een tijdloze en duurzame kinderkamer. Ontdek jouw unieke stijl en maak van de kinderkamer een fijne ruimte om te spelen en te relaxen.