5 Creatieve en Regenbestendige Herfstactiviteiten voor Kinderen

5 Creatieve en Regenbestendige Herfstactiviteiten voor Kinderen

De herfst in Nederland is een seizoen vol kleurrijke bladeren, frisse lucht en talloze mogelijkheden voor leuke activiteiten met kinderen. Zelfs op regenachtige dagen hoef je niet binnen te blijven. Hier zijn vijf creatieve en regenbestendige herfstactiviteiten voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

 

1. Herfstschattenjacht
Maak een schatkaart met herfstige items om te vinden, zoals gekleurde bladeren, eikels, kastanjes en mooie takken. Laat ze de schatten verzamelen in een zelfgemaakte schatkist van een oude schoenendoos en de vondsten thuis tentoonstellen.

 

DIY Tip: Versier de schatkist met herfstbladeren en verf om het extra feestelijk te maken.

 

2. Regenbestendige Natuurschilderijen
Pak wat stevige vellen papier, waterverf en penselen en ga naar buiten, zelfs als het regent. Laat de kinderen de regen als inspiratiebron gebruiken om natuurschilderijen te maken. De regendruppels zullen de verf doen dansen op het papier, wat zorgt voor unieke en prachtige kunstwerken.

 

DIY Tip: Laat de kinderen eikels, bladeren en andere natuurlijke materialen verzamelen die ze als stempel kunnen gebruiken 

 

3. Bladerenparaplu's
Maak een boswandeling om grote bladeren en takken te verzamelen. Hierna kun je hiermee bladerenparaplu’s knutselen. Bevestig de bladeren met lijmspray of dubbelzijdig plakband tot je een groot lappendeken hebt. Bevestig de bladeren vervolgens aan de takken met plakband.

Laat de paraplu’s vervolgens uittesten tijdens de volgende wandeling. 

 

DIY Tip: Voeg wat glitter toe aan de bladeren voor een magisch tintje.

 

4. Buiten herfstverhalen lezen
Creëer een gezellige buitenleeshoek onder een grote paraplu, tent of overkapping. Geef de kinderen warme dekens en een warme chocolademelk voor de optimale beleving. Lees samen boeken die gaan over de herfst en ga ook zelf op zoek naar herfstdecoratie. 

 

DIY Tip: Maak zelfgemaakte boekenleggers in het herfstthema met gevonden bladeren. Plak deze bladeren op een stukje karton en versier deze. Laat vervolgens de bladeren goed drogen tussen een oud boek. Nog even geduld en de boekenlegger is klaar.

 

5. Modderige Kunst
Laat de kinderen hun creatieve energie uitleven door van modder kunst te maken. Meng aarde en water om een modderige verf te creëren. Laat de kinderen met hun handen schilderen op grote vellen papier of karton. De regen zal de modderige kunstwerken op natuurlijke wijze schoonspoelen en een interessante textuur geven.

 

DIY Tip: Maak een spuitfles met gekleurde waterverf om kleur aan het schilderij toe te voegen.

Boek spoorzoeken voor kinderenBoek huttenbouwen voor kinderen

De herfst biedt talloze mogelijkheden voor buitenplezier, zelfs op regenachtige dagen. Met deze creatieve en regenbestendige activiteiten kunnen kinderen de pracht van dit seizoen ontdekken terwijl ze hun verbeelding en artistieke vaardigheden stimuleren. Dus trek die regenlaarzen aan en ga naar buiten om samen met de kinderen de herfst te verkennen.