De perfecte kinderkamer bestaat (niet).

De perfecte kinderkamer bestaat (niet).

De perfecte kinderkamer willen we allemaal. Online worden we overspoeld met perfecte plaatjes, gestylde kamers die tot in de puntjes kloppen, de kleuren perfect matchen en waar je vooral geen troep ziet liggen. De perfecte kinderkamer zou je denken toch! Maar bestaat hij eigenlijk wel?

Let's get real! Ik hou daarvan. Die perfecte plaatjes. Helemaal als eigenaar van een webshop heb je die plaatjes nodig voor verkoop. Klanten streven naar dit perfecte plaatje. Toch merk ik dat ik er zelf, als webshop eigenaar, een beetje jeuk van krijg. 

Als ik kijk hoe het er hier thuis aan toe gaat lijkt het mij doodvermoeiend die eeuwige strijd te voeren naar dat perfecte plaatje. Mijn kids gaan boven spelen met vriendjes en het is een grote puinhoop. Leuk al die mooie spulletjes als de kamer is opgeruimd. Dat duurt meestal maar even.

Als de babytijd voorbij is komt toch langzaam het speelgoed in huis waarvan je altijd zei, dit komt er nooit in! toch naar binnen. En kom je op een dag boven hebben ze zelf een mooi kunstwerk op de muur gecreëerd. (Huilen)!

Maar toch denk ik dat de perfecte kinderkamer wel bestaat zonder het perfecte plaatje wat je op de social media terug ziet en in de woonbladen.

Ik sprak laatst een klant die heel verliefd was op het regenboogkleed. Ze zei dat ze hem geweldig vond voor in de kamer van haar meiden maar niet zeker wist of hij bij de kleur op de muur paste. De tint klopte dan net niet (misschien). Maar.... haar meiden zouden er dolblij mee zijn ze vond hem zelf ook echt te leuk! Eigenlijk is dat eeuwige perfectionisme hetgeen wat ons dan weer tegen werkt. Ze heeft hem toch gekocht. Dag perfectionisme, hallo blije kinderen én moeder!

Uit persoonlijk voorbeeld de kamer van onze Guusje. Een razendsnelle make-over zorgde er voor dat ze bijna iedere avond als ik haar naar bed breng zegt hoe blij ze is met haar 'nieuwe' kamertje. Het kamertje wat ons echt geen moeite heeft gekost (een leuk vloerkleed, een kast van marktplaats en een nieuw dekbedovertrek) en ver van perfect is (de kozijnen moeten nodig een geschilderd worden, een andere kleur op de muur, andere lamp en ga nog maar even door). 

Toch is het kamertje perfect. Zij is er zo blij mee, ik word blij van het sfeertje elke keer als ik binnen kom en dat zij er zo happy mee is. Ze kunnen er lekker spelen zonder dat we ons zorgen hoeven te maken dat het perfecte kamertje op zijn kop staat. Het koste ons geen honderden of duizenden euro's en nog minder moeite. Een investering in een paar nieuwe en goede basics die weer héél lang mee gaan. That's it!

Dus bestaat de perfecte kinderkamer? Ja! Het is maar net hoe je er tegen aan kijkt en laat het perfectionisme varen. Voor iedere stijl, budget of leeftijd!

De perfecte kinderkamer