Alle voordelen van een loopfiets op een rijtje.

Alle voordelen van een loopfiets op een rijtje.

Het gebruik van een loopfiets door kinderen heeft heel veel voordelen. Kinderen leren door te doen. Het verschilt per type een beetje vanaf welke leitijd je hem kunt gaan gebruiken. Meestal zo rond de 2,5 jaar.

Loopfiets kind wit Banwood

 

De loopfiets gebruiken is goed voor de motoriek van kinderen. Erop en er af, heuveltje op heuveltje af, stoeprandjes, leren stoppen en gas geven. Ook leren ze hierdoor hun inschattingsvermogen uit te breiden. 

Doordat ze hun balans op de loopfiets nu al trainen is de overstap naar een fiets met trappers ook een stuk kleiner. 

Het heeft veel voordelen voor de kinderen maar ook voor volwassenen is het fijn als de kinderen zelfstandig de loopfiets gebruiken. Het scheelt ons een hoop tillen, kinderen gaan makkelijker mee naar buiten voor een wandelingetje en je legt hem makkelijk achter in de auto als je op vakantie gaat. 

Ga jij wel eens naar een camping? Neem de loopfiets mee! De kinderen kunnen er samen heerlijk mee spelen.

De loopfietsen van het duurzame merk Banwood zijn er in hippe trendy kleuren. Met een sterk metalen frame en mooie leren handvaten en zadel kunnen de kinderen stijlvol op pad. 

In het rieten afneembare mandje passen kleine spullen om mee te nemen en een bel mag natuurlijk niet ontbreken.

Vind je het fijn om een helm bij je kinderen op te doen tijdens het fietsen? Banwood heeft een mooie collectie bijpassende fietshelmen voor kinderen die voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn. 

Loopfiets kind blauw